Istorijos

Istorijos

Pirmojoje dalyje aptarėme, kas yra arbata, o kas – tiesiog karštas gėrimas. Dar kalbėjome apie įprastus arbatos gamybos žingsnius. Trumpai pristatėme baltosios, žaliosios ir juodosios arbatos gamybos ypatumus. Antrojoje dalyje – apie geltonosios arbatos, puerų…
Posted on 1 kovo, 2021
Žalioji, baltoji, geltonoji, juodoji (o gal raudonoji?). Ulongai ir puerai. O kur dar yerba mate, rooibos, gaurometis ir vaistažolės... Kartais net ir uogienę ar sirupą, užpiltą karštu vandeniu, gali pavadinti arbata. Tai kas ta arbata?…
Posted on 7 sausio, 2021
Gong-fu­ (lietuviškai - meistriškas būdas) - tai atidus būdas ruošti arbatą. Ir nors terminas nėra griežtai apibrėžtas, įprastai jis vartojamas kalbant apie tokį ruošimą: mažas indas pripildomas dideliu arbatlapių kiekiu, šie daug kartų plikomi trumpais…
Posted on 18 gruodžio, 2020

Vykdome dirbtinį kvėpavimą, ruošiamės 2054-tų Kalėdoms. O tu ar ruošiesi, kiborgų protėvi?

X