Kad jau atsidūrei čia, spėsiu: arbatą geri. O jei geri, tai turbūt bent kokią vieną ir sausų lapelių pavidalu turi. O su viena niekas nesibaigia – žiūrėk, jau ir pilna lentyna įvairiausių arbatų: žaliųjų, juodųjų…
Ėmėm ir sukurpėm gidą, kad įvairių prekeivių gausoje susigaudyti būtų paprasčiau. Žinoma, tai tik mūsų pačių nuomonė; jei turite kitokių patirčių ar rekomendacijų – pirmyn į komentarus!…
Pirmojoje dalyje aptarėme, kas yra arbata, o kas – tiesiog karštas gėrimas. Dar kalbėjome apie įprastus arbatos gamybos žingsnius. Trumpai pristatėme baltosios, žaliosios ir juodosios arbatos gamybos ypatumus. Antrojoje dalyje – apie geltonosios arbatos, puerų…
Žalioji, baltoji, geltonoji, juodoji (o gal raudonoji?). Ulongai ir puerai. O kur dar yerba mate, rooibos, gaurometis ir vaistažolės... Kartais net ir uogienę ar sirupą, užpiltą karštu vandeniu, gali pavadinti arbata. Tai kas ta arbata?…
Gong-fu (lietuviškai - meistriškas būdas) - tai atidus būdas ruošti arbatą. Ir nors terminas nėra griežtai apibrėžtas, įprastai jis vartojamas kalbant apie tokį ruošimą: mažas indas pripildomas dideliu arbatlapių kiekiu, šie daug kartų plikomi trumpais…